Arbeid hjemmefra – hvem, hva, hvorfor og hvordan

Jobb hjemmefra online - Søk på ledige stillinger her!

Det finnes mange forskjellige typer jobber som kan gjøres hjemmefra og som er tilgjengelige for deg, slik at du kan begynne å tjene penger på dine egne premisser! Flere som jobber eksternt har en positiv effekt på mange bedriftseiere, og det er mange alternative ledige stillinger der du kan jobbe hjemmefra. Klikk her hvis du vil søke på en jobb du kan gjøre hjemmefra!

Hva definerer jobb hjemmefra?

En jobb hjemmefra er en jobb som en ansatt mottar kompensasjon for uten å måtte gå til et fast sted (som et kontor) for å utføre arbeidet. Får du betalt per oppgave eller prosjekt i stedet for timelønn, er det ingen direkte kontroll på hvor mye arbeid som gjøres utenom normal arbeidstid. Noen hjemmebaserte arbeidere trenger ikke engang å rapportere tiden de jobber, noe som ville vært vanlig i et kontormiljø.

Hvorfor har det blitt så populært å jobbe hjemmefra?

Mange med arbeidskontrakter måtte jobbe hjemmefra under pandemien. Modellen med å jobbe hjemmefra kan være et svært attraktivt alternativ for både arbeidsgivere og arbeidstakere. Eksterne ansatte er mer produktive og jobber flere timer enn sine kontorkolleger, og de er mer fornøyde. Dette betyr at det er mer sannsynlig at de blir i selskapet på sikt.

Det er mange grunner til at noen kan velge å jobbe hjemmefra i stedet for å reise frem og tilbake mellom to steder hver dag. Som ansatt handler det om å kunne jobbe når du er mest komfortabel – hvis det å jobbe utenfor hjemmet ikke er et alternativ for deg, er det ingen grunn til bekymring!

Hva slags arbeid kan du gjøre hjemmefra?

Så godt som alle typer arbeid som gjøres på datamaskin og via internett kan gjøres hjemmefra. Det er mange typer jobber som er mulig å gjøre på nett i dag, og her finner du alle stillingstyper og lønnssatser.


Noen eksempler på vanlige jobber:

 • Chat-operatør
 • En dataregistreringsagent
 • Transkripsjon
 • Programmerer
 • forfatter

Et kjennetegn ved de fleste jobber du kan gjøre hjemmefra, er at de vanligvis har fleksibel arbeidstid, slik at du til og med kan jobbe om natten. Det kan også hende du kan begynne å jobbe umiddelbart uten å måtte oppfylle spesifikke faglige kvalifikasjoner.

Hvem kan jobbe hjemmefra?

Fleksibelt arbeid er ikke bare bra for yrkesaktive foreldre eller folk som ønsker å nyte livet mer. Å jobbe hjemmefra er en enormt viktig måte for fagfolk som har problemer med å jobbe på et kontor for å tjene penger.

 • Mødre hjemme
 • Eldre
 • Mennesker med nedsatt funksjonsevne
 • Studenter
 • Veteraner
 • Natteravner

Jobber som nettpratoperatør

Vi rekrutterer folk som ønsker å jobbe som chatteagenter. Våre kunder driver online fantasy chat-plattformer, hvor gode medarbeidere blir sett på som ryggraden i organisasjonen.

Chat-operatørene hjelper tusenvis av ensomme mennesker hver dag til å få et mer meningsfylt liv ved å uttrykke seg på nettet til anonyme fantasifigurer.

Vi er alltid på utkikk etter dyktige eksterne chat-operatører til å bli med på laget. Du kan jobbe så lite eller så mye du vil. Inntekten er basert på hvor mange meldinger du håndterer.

Du vil chatte om alt fra hverdagen, som sport eller været, til drømmer, fantasier og mer eksplisitte emner. Et åpent sinn er nødvendig.

John Peterson

Amanda Peterson: Amanda is an economist turned blogger who provides readers with an in-depth look at macroeconomic trends and their impact on businesses.